Gratis verzending vanaf € 20

Vragen? info@magnetar.nl

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

De winter of het begin van de lente is een prachtige tijd om te gaan kamperen, want je geniet in alle rust van de natuur en omgeving. Toch kan het flink koud worden. In dit blog lees je hoe je warm blijft tijdens het kamperen!

Tip 1: Zorg voor een goede slaapzak

De meest voor de hand liggende tip om warm te blijven tijdens het kamperen is het hebben van een goede slaapzak. Er zijn vele soorten slaapzakken op de markt, allen met verschillende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan slaapzakken met donzen vulling of een mummieslaapzak.

Wij zijn persoonlijk erg fan van mummie slaapzakken. Deze slaapzakken volgen de lijn van je lichaam waardoor er minder loze ruimte is dat wordt opgewarmd. Bovendien beschikken ze over een capuchon waardoor je minder warmte via je hoofd verliest.

Tip 2: Wees condens te baas!

Condens in de tent kan resulteren in een natte slaapzak en binnenkant van de tent. Dit leidt vervolgens weer tot kou. Om condens in de tent te voorkomen is het belangrijk om zo min mogelijk te zweten. Vocht verdampt wel, maar moet toch ergens heen. Slaap daarom in de slaapzak zonder laagjes en zorg dat de tent goed kan ventileren, zodat lichaamsvocht de tent uit kan gaan.

Tip 3: Zorg voor warme kleding

De meest voor de hand liggende tip om jezelf warm te houden is natuurlijk het dragen van warme kleding. De meeste warmte verlies je via je hoofd. Zorg er dus voor dat dit goed bedekt is. Naast het warm houden van je hoofd kan het dragen van verwarmbare kleding ook erg goed helpen. Wij van Magnetar Heat bieden jou verschillende soorten verwarmbare kleding aan, zoals een elektrische bodywarmer.

Tip 4: Verspreidt het eten in kleine porties

Bij koude temperaturen verbruikt je lichaam meer brandstof. Het is daarom belangrijk om goed te eten, eten wordt immers gezien als de brandstof van het lichaam. Het is het verstandigst om je eten te verdelen in kleine porties verspreid over de gehele dag. Het lichaam houdt de verbranding dan op peil, waardoor je het minder snel koud zult krijgen.

Tip 5: Maak gebruik van een kleine tent

Met of zonder warmtebronnen, een kleine tent is makkelijker warm te krijgen dan een grote tent. Weinig lucht is namelijk eenvoudiger op te warmen dan veel lucht. Oftewel, hoe kleiner de tent hoe makkelijker je die met je lichaamswarmte opwarmt!